Ajánlatkérés

Az optimális kézhigiéne megvéd a láthatatlan kockázatokkal szemben

2024. szeptember 11.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) becslése szerint évente körülbelül 8,9 millió fertőzés fordul elő az európai egészségügyi intézményekben.(1) A legújabb tudományos eredmények szerint a kezek jelentik a legnagyobb kockázatot a kórokozók átvitele szempontjából.(2) A professzionális kézhigiéne ezért az egyik legfontosabb megelőző intézkedés mind a dolgozók, mind a betegek védelmében. A megfelelően elvégzett kézhigiéne akár 99,999%-al csökkenti a kórokozókkal való szennyeződést.

Az egészségügyi intézményekben a kézhigiéne nem csak a kézfertőtlenítést foglalja magában, hanem a kézmosást, a bőrápolást és a kesztyűhasználatot is. A kézfertőtlenítésnek központi szerepe van, mert csak a fertőtlenítés képes a kórokozók számának gyors csökkentésére olyan mértékben, hogy azokat ne lehessen továbbadni.

Mindazonáltal, a Német Referenciaközpont folyamatos megfigyelései a résztvevő egészségügyi intézményekben a kézfertőtlenítőszerek használatának csökkenését jelzik a COVID-19 világjárványt követően. Például 2021-ben és 2022-ben 11%-kal, illetve 18%-kal kevesebb kézfertőtlenítőszert használtak el az intenzív osztályokon 2020-hoz képest. Hasonlóképpen, a standard osztályokon a kézfertőtlenítőszer fogyasztás 2022-ben visszatért a járvány előtti szintre.(3)

kézhigiéné2.png

Gondoskodjunk a megfelelő kézhigiénéről!

A fenti információk alapján bár a kézfertőtlenítőszerek használata csökkenő tendenciát mutat, mégis fontos a rendszeres és alapos kézfertőtlenítés - kiemelten az egészségügyi intézményekben.

A kézhigiéne megteremtéséhez ajánljuk a desderman® care-t, amely felhasználásra kész alkohol alapú higiénés és sebészi kézfertőtlenítőszer dexpanthenol és E-vitamin ápolóanyagokkal.

Egész évben biztonságosan véd a fertőzések ellen, széles hatásspektrummal bír (beleértve a teljes virucid hatást EN 14476 szerint). Kiemelkedő bőrérzetet biztosít az innovatív bőrápoló formulának köszönhetően. A bőrápoló formula hatása klinikailag igazolt (alkalmazási és bőrkompatbilitási tanulmány- Derma Tronnier, 2017). Ráadásul a termék hatóanyag maradványtól mentes.

Alkalmazási terület: Higiénés kézfertőtlenítésnél száraz kézre juttasson 3 ml desderman care®-t, majd alaposan dörzsölje be úgy, hogy nedves maradjon a keze a 30 mp behatási idő alatt.

desderman care (1).png

Sebészi bemosakodásnál a tisztasági kézmosás után 5 ml készítményt adagoljunk a tiszta, megszárított kézre, melyet a kézen és az alkaron alaposan eldörzsölünk másfél percig, majd az eljárást ismételjük meg úgy, hogy a behatási idő alatt a kezek végig nedvesen maradjanak. A behatási idő: 2x90 mp.

BIOCIDOK ALKALMAZÁSAKOR ÜGYELJEN A BIZTONSÁGRA! HASZNÁLAT ELŐTT MINDIG OLVASSA EL A CÍMKÉT ÉS A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT!

Forrás: https://www.schuelke.com/intl-en/index.php

(1) Suetens et al, 2018, Euro Surveill. (2) KRINKO, 2016, Händehygiene in Einrichtungen des Gesundheitswesens (3) HAND-KISS, https://www.nrz-hygiene.de/KISS-Modul/anleitungen/KISS/HAND

Vissza

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Minden jog fenntartva 2024

A weboldalt a Livestudio csapata készítette.