Ajánlatkérés

Higiénia biztosítása a rendelőkben

2023. április 03.

A magán vagy állami rendelőkben nap mint nap rengeteg ember megfordul. Ezért a megfelelő higiénia megteremtése és fenntartása fontos kritérium a vizsgálóban és a várótermekben egyaránt. Nem csupán a kézhigiéniáról, hanem az általános felületfertőtlenítésről is gondoskodni kell, nem beszélve a levegőfertőtlenítés fontosságáról. Ezek biztosításához olyan prémium minőségű produktumok szükségesek, melyek megbízhatóan teljesítik feladatukat. Az Allegro Kft. széles termékkínálatával áll az Önök rendelkezésére!

A kézhigiénia fontossága

A megfelelő higiénia fenntartásához elengedhetetlen, hogy minél kevesebb kórokozó kerüljön be a szóban forgó helységekbe. Egy átlagos napon számtalanszor érintik meg a páciensek az ajtókilincseket, székeket, ezért különösen fontos, hogy a beérkező betegek fertőtlenítsék a kezüket a rendelőbe, egészségügyi helységekbe történő belépéskor. A Steripower® érintésmentes készülék erre kínál megoldást: hatékony és gyors fertőtlenítés, megbízható és tartós működés jellemzi ezt a színvonalas terméket. Rendeltetéséből adódóan célszerű olyan helyre helyezni a készüléket, ahol sok ember megfordul. Ha például a bejáratnál minden ügyfél használja, akkor jelentősen csökkenhet a fertőzés kockázata.

A vizsgálóban és a mellékhelységekben is nagyon fontos a megfelelő fertőtlenítőszer/szappan adagoló kihelyezése. Az SM 2 Universal falra szerelhető adagoló kényelmes és higiénikus megoldást biztosít a kezek alapos tisztítására. Használata könnyű és praktikus, hiszen elegendő a könyökünkkel lenyomni az adagolókart, így megelőzhetjük a baktériumok készülékre kerülését.

5e5387b5531d4921346893.jpeg

Milyen szerekkel érdemes feltölteni az adagolókat?

Nem mindegy, hogy milyen összetételű és jellegű fertőtlenítő/kézmosószer kerül az adagolókba. Érdemes olyan készítményeket választani, melyek kímélik a kezeket, ám mégis hatásosak! A kézmosáshoz megfelelő termék az Esemtan® washlotion, amely válogatott bőrvédő kivonatokat és bőrvédő tenzideket tartalmaz. Emellett friss és kellemes illatú, gyengéd a bőrhöz, ugyanakkor kíméletlen a baktériumokkal szemben. A kézfertőtlenítésről a Desderman® care gondoskodik, mely magas alkoholtartalma mellett ápolóanyagokkal (Panthenol, E-vitamin) védi és hidratálja a bőrt. Ezt a terméket a Steripower adagolóba érdemes belehelyezni.

Fontos a felületfertőtlenítés

Általánosságban a rendelőkben különböző vizsgálatokat, kezeléseket végeznek, ezért minden felületet fertőtleníteni kell a padlótól a mennyezetig. Nagyon fontos a kórokozómentes környezet fenntartása, mely megfelel a korszerű egészségügyi követelményeknek.

Kisebb felületek tisztítása

A kisebb felületeket legegyszerűbben fertőtlenítőkendő alkalmazásával célszerű tisztítani. A kendők könnyen felhasználhatók és rendkívül hatásosak. Ráadásul nem kell hozzájuk plusz papírtörlőt alkalmazni.

A Mikrozid AF wipes magas alkoholtartalmának köszönhetően gyors behatási idővel rendelkezik a kórokozókkal szemben, így használatával pillanatok alatt és egyszerűen fertőtleníthetők a felületek szervmaradvány nélkül.

A Mikrozid Sensitive wipes alkoholmentes felületfertőtlenítőszerrel impregnált törlőkendő, mely rendkívül anyagbarát, emellett kiválóan tisztít és magas szinten fertőtlenít. Áttörölhetjük vele a műszerek/gépek képernyőjét, bőrfelületeket, illetve műanyag és akril felszíneket.

Sporocid hatású felületfertőtlenítésre a megoldásunk a Mikrozid PAA wipes! Ez a termék rendkívül magas fokú fertőtlenítőképességgel bír, ami perecetsav tartalmának köszönhető. Mivel ez egy kíméletlen fertőtlenítőkendő, ennél a terméknél is óvjuk kezeinket kesztyűvel a használat közben.

Nagyobb felületek tisztítása

A nagy felületek tisztítására (mint például a csempefalak, padlók stb.) a Terralin® protect nyújt hatékony megoldást. Ez a fertőtlenítő tökéletes választás minden szempontból: kellemes és friss illatot biztosít, így nem kell tartani a szúrós klórszagtól, emellett baktérium- és vírusmentes környezetet biztosít akár 15 perc alatt (2%).

terralin protect.jpeg

Az eszközfertőtlenítés is lényeges

Ne feledkezzünk meg az eszközfertőtlenítésről sem, hiszen ezáltal tudjuk tartósan kórokozómentessé tenni az adott használati alkalmatosságokat, műszereket! Ez történhet autokláv, ultrahangos mosó vagy áztatókád segítségével.

Autokláv:

A Midmark Speedy B6 autokláv gyors megoldást nyújt az eszközök sürgős fertőtlenítésére. A termék 6 literes kapacitással rendelkezik. A B18 asztali autokláv nagyobb kapacitással több terméket tud sterilizálni. Előre beprogramozott választható ciklussal végzi el a fertőtlenítést, mely az integrált nyomtatónak köszönhetően nyomon követhető.

Ultrahangos mosó:

A QuickClean ultrahangos mosót úgy optimalizálták, hogy hatékony és biztonságos tisztítást biztosítsanak a kezelő számára. Ezt egy beépített termosztatikus vezérlésű fűtés teszi lehetővé, amely minimalizálja az indítási időt. A „frekvenciaugrás” technológia lehetővé teszi az ultrahang állandó és homogén diffúzióját is. Továbbá a fedél az integrált szennyezett folyadék gyűjtővel megakadályozza a vegyi anyag belégzésének vagy a bőrrel való érintkezésének kockázatát.

Áztatókádak:

Az áztatókádak használata az eszközök sterilizálásának hagyományos módja. A Schülke & Mayr cég S&M műszeráztató kádjai kimondottan arra lettek kifejlesztve, hogy különböző eszközök, műszerek fertőtlenítését, tisztítását és ápolását tegyék megvalósíthatóvá a legmagasabb szinten. Ez a rendkívül professzionális termék 3, 5, 10, 30 literes hasznos űrtartalommal rendelkezik, használata egyszerű és higiénikus, mindemellett a legjobb eredményt lehet vele elérni a fertőtlenítés terén. A rendszer a kórházak és a magánrendelők valamennyi területén megfelel, így rendkívül széles körben keresett termékről van szó. A kádak anyaga olivinilklorid (PVC), amely jó összeférhetőséget mutat az aldehides, fenolos és kvaterner-bázisú fertőtlenítő készítményekkel is.

Levegőfertőtlenítés

A rendelők, várótermek levegőjének fertőtlenítése szintén nem elhanyagolható szempont a teljeskörű higiénia biztosításához. Ezt az igényt a Grizzly Robotics által kifejlesztett UVC légfertőtlenítő készülékek törekednek kielégíteni. A prémium készülékekről ezen cikkünkben foglalkoztunk részletesebben. Amennyiben termékeink felkeltették érdeklődését, keressen fel bennünket bizalommal! Kollégáink készséggel segítenek Önnek a megfelelő eszközök beszerzésében! (info@allegro.hu)

Vissza

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Minden jog fenntartva 2024

A weboldalt a Livestudio csapata készítette.