Ajánlatkérés

Wellel antidecubitus matracok

2024. június 19.

A huzamosabb időn át fekvő ápolásban részesülők nagy részénél felfekvés keletkezhet. A felfekvések megelőzésében, és terápiájában a Wellel antidecubitus matracok nagy segítséget nyújthatnak.

Domus Auto – váltakozó nyomás újraelosztó rendszer

A Domus Auto matrac alkalmas olyan betegek számára, akiknél közepes vagy magas a nyomási fekély kockázata (I-IV. stádium). A matrac automatikus keménységi kalibrációja és kézi finomítása lehetővé teszi a felfekvések korai megelőzését. Az előbbi funkció biztosítja a megfelelő nyomást a páciens súlyához igazodva, hiszen optimalizálja a nyomás újraelosztását (felváltva felfújja és leereszti a levegőcellákat) és minimalizálja a fájdalmat a nyomási pontokon. A beteg keresztcsontjánál lévő tömör levegőcellák gátolják a beteg süllyedését. Folyamatosan alacsony nyomáson, állandó statikus felületet biztosít a betegek komfortja érdekében. Maximum keménységi módban statikus szilárd felületet garantál az ápolási eljárásokhoz, mely üzemmód 20 perc elteltével automatikusan visszatér váltakozó funkcióba.

domus-auto1 (1).png

A Domus Auto lehetővé teszi különböző testtartású betegek számára, hogy megfelelően és kényelmesen helyezkedjenek el. A sarok tehermentesítő funkció pedig gátolja a nyomássérülést a beteg sarkán, így biztosítva a sarokvédelmet. Az eszköz garantálja a biztonságot is, hiszen vizuális- és hangriasztással van ellátva (például túl alacsony nyomásnál, áramkimaradásnál, technikai beavatkozás szüksége esetén). Emellett a vezérlőegység zároló funkciója megakadályozza a véletlen változtatásokat, valamint a nyomáscsökkentő terápia megzavarását, biztosítva az ellátás minőségét. A levegőcellák hőre lágyuló poliuretánból készülnek, mely anyag vízzel való érintkezéskor ellenálló, emellett puha tapintású, és minimálisra csökkenti a súrlódást és a zajt a beteg mozgása során. A huzat biokompatibilis, páraáteresztő, vízálló, és tűzálló.

Optima Prone – megoldás hason fekvő nyomássérültek esetén

A fej pozicionálása és a nyomássérülések megelőzése hason fekvő beteg esetében rendkívül összetett és munkaigényes folyamat, mely növeli a gondozók és betegek sérülésének kockázatát, valamint ronthatja az ellátás minőségét is. Jó tudni, hogy az Optima Prone matrac tulajdonságainak köszönhetően optimalizálja az ápolók munkafolyamatát és az ellátás minőségét egyaránt. A vállemelés üzemmód egy mechanikus berendezést aktivál, amely megemeli a vállat és a mellkast, ezzel utánozva a több gondozót igénylő hagyományos vállemelési eljárást. Az üzemmód a páciens álla alatti területet is leereszti, így a fej stabilan tartható és elfordítható gerincdeformitást okozó testfájdalmak generálása nélkül, valamint megelőzve a légúti csövek elzáródását. 10 perc elteltével az üzemmód automatikusan kikapcsol és visszatér a kezdeti beállításokhoz.

optima--prone1.jpg

Az egyes levegőcellák leeresztése, a légutak és a folyadékcsövek megfelelő elrendezésének irányítása érdekében, megakadályozza a potenciális elakadásokat vagy elmozdulásokat a hemodialízis áramlásakor és katéterezéskor, megkönnyítve az ápolást. A matrac mentén (az egyik oldalán) található gombok lehetővé teszik az ápolók számára, hogy manuálisan felfújják vagy leeresszék a kijelölt cellákat, ezzel javítják a területspecifikus nyomáscsökkentést, valamint megelőzhetik a nyomássérüléseket a beteg sérülékeny testrészein.

A matrachoz mellékelt légáramláskövető eszköz biztosítja az ápolás minőségét és egyenletességét. Az Optima Prone emellett egyedülálló fejtámlával rendelkezik, arcpárnával és formázott fülzsebbel. A speciális hab kialakításnak köszönhetően pedig minimálisra csökken a beteg arcára és fülére nehezedő nyomás a fekvő pozíció során.

Összességében érdemes a Wellel antidecubitus matracokat választani a hathatós és eredményes betegápolás érdekében. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen minket elérhetőségeinken!

Vissza

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Minden jog fenntartva 2024

A weboldalt a Livestudio csapata készítette.